PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Javni red i mir „ Fizički napad na drugo lice“ na području Velike Kladuše

Dana 25.07.2018.godine Policijska stanica Velika Kladuša, zaprimila je dojavu većeg broja građana koji ovom prilikom prijaviše  da je u naselju Trnovi, općina Velika Kladuša došlo do fizičkog obračuna većeg broja lica koja borave u migracijskom centru Trnovi, a radi se o državljanima Pakistana i Afganistana. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici Policijske stanice Velika Kladuša su uočili više grupa muških lica koja su se međusobno fizički obračunavali, na otvorenoj zelenom površini-livada, van samog djela migrantskog kampa Trnovi.

U cilju uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, te zaustavljanja daljnjeg sukoba, policijski službenici su pristupili policijskim radnjama, no dolaskom do sukobljenih strana veći broj lica se udaljio preko otvorenog djela zelene površine-livade u pravcu centra Velike Kladuše, dok su na licu mjesta ostala povrijeđena lica sa vidnim ozljedama po tijelu.

Radi ukazivanja i saniranja ozljeda na lice mjesta događaja izašli su u pripadnici Doma zdravlja Velika Kladuša, koji su na licu mjesta pružili neophodnu prvu medicinsku pomoć nastradalim licima, a potom su unesrećena lica prevezena u prostorije Doma zdravlja Velika Kladuša, gdje su kod 8 (osam) lica konstatovane „Lakše tjelesne povrede“ i isti su pušteni na van bolničko liječenje, dok je 7 (sedam) lica zbog konstatiranja ozljeda vozilom hitne pomoći  Doma zdravlja Velika Kladuša, upućeno u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, gdje je kod isti nakon sanacije ozljeda konstatirano da se radi u 6 (šest) slučajeva o „Lakšim tjelesnim povredama“ i isti su pušteni na van bolničko liječenje dok je 1 (jedno) lice zadržano na odjelu „Neurokirurgije“ Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, na promatranju te naknadom utvrđivanju stepena povrijeđenosti, gdje su naknadnim pregledom od strane dežurnog doktora , istom također konstatirane „Lakše tjelesne povrede“, ali isti je ostao na daljnjem ležanju u gore spomenutoj medicinskoj ustanovi.

O samom događaju upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva USK-a Bihać, koji je saopćio da se u opisanom događaju stiču obilježja remećenja Javnog reda i mira, te da se nastavi sa policijskim mjerama i radnjama u cilju identifikacije i utvrđivanja počinioca događaja i nakon sprovedene istrage te identificiranja istim uruče prekršajni nalozi zbog narušavanja Javnog reda i mira „Fizičkim napadom na drugo lice“.

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 20 gostiju i nema prijavljenih članova