PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Krivično djelo „ Čedomorstvo“

 

Dana 07.07.2018. godine, Policijskoj stanici Bihać prijavljeno je da je osoba Č.R. rođena 1975.godine bila u drugom stanju,  da se ista porodila i da se sumnja da beba nije živa.

Istražitelj OKP PS Bihać u suradnji sa uposlenicom Centra za socijalni rad obavili su razgovor sa prijavljenom Č.R. ( 1975) koja je negirala da je uopće i bila u drugom stanju. Po nalog tužioca Kantonalnog tužilaštva ista je upućena na ljekarski pregled gdje je utvrđeno da je  bila u drugom stanju i da se porodila. Na osnovu prikupljenih saznanja te u ponovnom razgovoru sa prijavljenom,  ista je istražiteljima OKP PS Bihać  i priznala da se porodila prije sedam dana da je bebu umotala u vrećecu i zakopala u blizini porodične kuće.

Uviđajnje radnje na licu mjesta obavili su policijski službenici SKP MUP USK i OKP PS Bihać koji su i pronašli ukopano beživotno tijleo bebe koje je preveženo na odjel patologije Kantonalne bolnice Bihać gdje će biti izvršena i obdukcija.

            Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Čedomorstvo“ nastavljaju istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK-a.

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 29 gostiju i nema prijavljenih članova