PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Akcija na spriječavanju zloupotreba opojnih droga

Istražitelji Odsjeka za spriječavanje zloupotrebe opojnih droga Sektor Kriminalističke Policije MUP USK-a i policijski službenici PS Bihać, nakon provedenih opsežnih operativno- taktičkih mjera i radnji,  na području Bihaća, gdje su u vremenskom periodu od 26.04.-02.07.2018. godine, po nadzorom Kantonalnog tužilaštva USK-a provodili kriminalističku istragu zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine tako što je H.M, rođen 1989. godine organizirao grupu ljudi u cilju činjenja već navedenog krivičnog djela znajući da je kupovina opojne droge radi prodaje, držanje opojne droge radi prodaje i prodaja opojne droge zabranjena, u sastavu osumnjičenih Ž.O, rođen 1990. godine i K.S, rođen 1992. godine koji su bili svjesni i znali da djeluju kao članovi grupe koja se bavi prometom psihotropne supstance, te svake supstance prirodnog ili vještačkog porijekla koja je uvrštena u listu opojnih droga u skladu sa međunarodnim konvencijama o kontroli opojnih droga ili na osnovu odluke nadležnog organa u Bosni i Hercegovini koja je Zakonom o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga („Službeni glasnik BiH” broj 8/06, 103/08, 51/11) proglašena opojnom drogom.

 U navedenom vremenskom periodu izvršeno je nekoliko pretresa stanova-kuća, ostalih prostorija i vozila i drugih pokretnih stvari kao i osoba, sa ciljem pronalaska psihotropne supstance koja je uvrštena u listu opojnih droga u skladu sa međunarodnim konvencijama, te je dana 01. i 02.07.2018. godine izvršen pretres na više lokacija kojom prilikom su pronađeni i oduzete određene količine opojnih droga. Pored navedenih lica navedenog dana slobode su lišeni  K.H, rođen 1982. godine i P.R, rođen 1992. Godine, te nad naprijed navedenim licima je zavedena kriminalistička istraga u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Dana 02.07.2018. godine, a nakon što je nad istim izvršena kriminalistička istraga, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni H.M, rođen 1989. godine je predan Kantonalnom tužilaštvu USK-a.

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 47 gostiju i nema prijavljenih članova