PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Informacija za javnost

Dana 31.05.2018.godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Bihać u koordinaciji sa policijskim službenicima PU I Bihać i Jedinicom policije za podršku, te nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Bihać, poduzimajući operativno taktičke mjere i radnje, došli su do operativnih saznanja da M.I, rođen 1955.godine u Cazinu, gdje je i stalno nastanjen u mjestu Polje bb, Grad Cazin u svom putničkom motornom vozilu marke «BMW», registarskih oznaka LJ-086-ND, prevozi narkotička sredstva.

 Istog dana u 17,20 sati u Bihaću na magistralnom putu M5 u mjestu Ribić zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke «BMW», registarskih oznaka LJ-086-ND sa kojim je upravljao M I. O svemu navedenom obaviješten je Kantonalni tužitelj KT USK-a Bihać kao i sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Bihać koji je izdao usmenu Naredbu za pretres lica M.I, putničkog motornog vozila marke «BMW», registarskih oznaka LJ 086 ND i kuće/stana, ostalih prostorija i drugih pokretnina.

Izvršenim pretresom pronađeno je i privremeno oduzeto:

1. jedna manja providna p.v.c vrećica sa sadržajem praškaste materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu «Cocain»,

2. jedna veća p.v.c vrećica sa rubom za zatvaranje u kojoj se nalazi p.v.c vrećica bijele boje u kojoj se nalazi veća količina praškaste materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu «Cocain»,

3. novac u raznim apoenima i valutama i

4. drugi materijalni dokazi.

U toku je dalja kriminalistička istraga u ovom predmetu, te se vrše pretresi na određenim lokacijama na području Grada Cazin zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 238. stav 1 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ dok će u toku dana 01.06.2018.godine, M.I biti predan u nadležnost postupajućem tužitelju Kantonalnog tužilaštva USK-a Bihać.

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 26 gostiju i nema prijavljenih članova