PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

PRILOG TV USK

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

INTERVJU SA POLICIJSKIM KOMESAROM

Sastanak sa predstavnicima ICITAP-a i Gradske uprave Bihać

Dana 29.01.2018.godine,  u kabinetu Policijskog komesara, održan je radni sastanak sa predstavnicima U.S. Department of Justice Criminal Division, ICITAP BiH kao i predstavnika Gradske uprave Bihać.

 Ispred Uprave policije MUP USK-a, pored policijskog komesara generalnog inspektora policije Muje Koričić, sastanku su prisustvovali i Načelnik Prve PU samostalni inspektor Amel Kozlica i komandir PS Bihać samostalni inspektor Alić Samir, policjski službenici koji rade na projektu Rad policije u zajednici, dok su ispred ICITAP-a sastanku prisustvovali  , direktor ICITAP programa Laddie Hancock i Ines Adilović, a ispred Gradske uprave Bihać Elmedin Mehadžić.

Predstavnici ICITAP-a istakli su problem neprimjerenih grafita kako na ulicama gradova na području Bosne i Hercegovine tako i na području grada Bihaća, pa su s tim u vezi pokrenuli projekat uklanjanja grafita, koji su podržali i Uprava policije MUP USK-a i Gradska uprava Bihać.

U suradnji sa Gradskom upravom Bihać, određene su i lokacije sa kojih bi se u narednom periodu trebali ukloniti neprimjereni grafiti. Također, istovremeno će se poreknuti i kampanja „Grad bez grafita“ čiji je cilj podizanje svijesti na očuvanju javnih dobara a isto tako bi se građanima skrenula pažnja da je pisanje neprimjerenih grafita na javnim površinama, kažnjivo na osnovu Općinske odluke o Javnom redu i miru.

Bihać je grad svih nas, i naša obaveza je očuvanje javnih površina, fasada, saobraćajnih znakova a posebno spomenika kulture i niko nema pravo da pisanjem neprimjerenih ili diskriminirajućih grafita narušava ljepote našeg grada.

 

 

 

 

 

 

 

BIOGRAFIJA

Policijski komesar- generalni inspektor policije

MUJO KORIČIĆ

Dan policije 2017

Zakon o oružju i municiji

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 41 gostiju i nema prijavljenih članova