PRISTUP INFORMACIJAMA

Registar informacija

Vodič za pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama 

Stručni saradnik za pristup informacijama

tel. ++387/ 37 / 224-224  lok.124

mail:

pristupinformacijama@mupusk.gov.ba

RPZ-Rad policije u zajednici

POLICIJSKA AKADEMIJA

TV CAZIN

Dan policije 2017

Dodjela zlatne policijske značke

MUPUSK VJEZBA

RTV USK DNEVNIK POLICIJSKA AKADEMIJA 20 12 2017

Bilten 24.05.2018.godine

U PROTEKLA 24 SATA NA PODRUČJU USK-a EVIDENTIRANO JE:

 

KRIMINALITET

Evidentirano je 5 krivičnih djela a koja su izvršena na području:

Cazin

Dana 11.04.2018. godine, PS obratila se Đ.F.rođena 1964.godine koja je prijavila da je sa liceme Č.S. vlasnikom stolarske radnje dogovorila izradu namještaja i istom dala određeni novčani iznos. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Prijevara“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Dana 23.05.2018.godine, PS prijavljena je saobraćajna nezgoda te da je između učesnika došlo do verbalnog a potom i fizičkog sukoba. U toku istrage utvrđeno je da je lice zbog ranije narušenih porodičnih odnosa,  O.H.rođen 1958.godine svojim vozilom udari u vozilo s kojim je upravljla njegova kćerka K.I. rođena 1981.godine,  da potom ista oštetila vozilo oca razbivši vjetrobransko staklo. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Oštećenje tuđe stvari“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Dana 23.05.2018. godine, obavljajući redovne poslove i zadatke, policijski službenici pronašli su i izuzeli od lica K.S.rođen 1993.godine i K.M.rođen 1993. godine, određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“ te predmet pogodan za nanošenje povreda ( bokser). Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Velika Kladuša

Dana 23.05.2018.godine, PS obratio se H.M.rođen 1965.godine koji je prijavio da je licu B.E.rođen 1991. godine ugradio video nadzor nakon čega isti odbija da plati navedene usluge. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Prijevara“ nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

Ključ

Dana 23.05.2018.godine, PS obratio se G.A.rođen 1988. godine koji je prijavio da je licu O.A.rođen 1998.godine, dao mobilni telefon zbog instaliranja određenih aplikacija kao i novac za iste usluge. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Utaja“ nastavljaju istražitelji OKP PS Ključ.

 

JAVNI  RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 7 puta a policijski službenici su  intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Cazin- 4 narušavanja-„ Prosjačenje“ „ Prosjačenje“ „Drsko ponašanje i prijetnja da će napasti na život i tijelo drugog lica“ „ Nedozvoljeno držanje ili nošenje predmeta podobnih za nanošenje tjelesnih povreda na javnom mjestu“

Velika Kladuša- 1 narušavanje- „ Prosjačenje“

Bosanska Krupa – 2 narušavanja- „ Izazivanje osjećaja ugroženosti prijetnjom da će napasti na život i tijelo“„Drsko ponašanje i nepostupanje po naredbi OSL-a“

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice srtno stradalo,  jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede i dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Bihać- 3 saobraćajne nezgode ( 1 smrtno stradalo lice, 1 lice zadobilo LTP)

Cazin- 1 saobraćajna nezgoda ( 1 lice zadobilo LTP)

Bosanska Krupa- 1 saobraćajna nezgoda ( 1 lice TTP)

 

 

 

 

Dan policije 2017

WebM@il

Policijska misija

POTRAGE

Turn back crime

Historija web-a

Video arhiva

Prijavljeni

Ko je na portalu: 10 gostiju i nema prijavljenih članova